Ce reprezinta o Ursitoare botez
Numarul acestor fapturi fantastice a fost stabilit la trei. Cuvantul moira, in limba greaca, inseamna parte a unui intreg. Insa din moment ce ursitoarele sunt in numar de trei, acestea formeaza impreuna intregul, adica destinul muritorilor. Nimeni nu se putea opune propriului destin, prezis de catre ursitoare, in mitologia greaca. Sunt multe si variate traditiile Ursitoarelor. In Moldova, unii oameni spun ca sunt trei ursitoare de poveste, altii sapte, altii noua sau doisprezece. Oltenii sunt mai precisi. Ei cred ca sunt trei ursitoare sau zane, toate femei: una mica si scunda, alta mijlocie si una inalta. Dar nimeni nu poate fi foarte sigur deoarece nu au fost vazute.Ele vin noaptea, in camera copilului si a mamei sau la fereastra. Unii spun ca ar veni in prima zi, altii in a treia zi, iar altii estimeaza ca in prima saptamana de la nastere.
Caut zane ursitoare pentru botez
Prima dintre zane se numeste Torcatoarea. Ea toarce firul vietii nou-nascutului. il scoate pe prunc din starea de indeterminare existentiala, iar din fuior alcatuieste un singur fir, care va deveni firul vietii acelui om. A doua ursitoare e Depanatoarea. Aceasta deapana firul tors de Torcatoare, dand coerenta viitoarei vieti omenesti. Este bine stiut faptul ca ursitoarele sunt cele care prezic destinului unui om la nastere. Mitul ursitoarelor a fost preluat din mitologia greaca de catre mai multe culturi si civilizatii, printre care se numara si folclorul romanesc. In mitologia greaca se spune ca ursitoarele sunt fiicele lui Zeus si ale zeitei Themis. In momentul nasterii unui om, acestea controlau destinului fiecarei persoane pana in momentul mortii. Ursitoarele poarta numele de Moirae in mitologia elena.
Alegeti pentru micut, dar si pentru invitati, un minunat cadou, si adaugati un moment unic in cadrul botezului. Chemati Ursitoarele noastre la botezul copilului Dumneavoastra si veti avea parte de un eveniment reusit, dupa un scenariu inedit. URSITOARELE la BOTEZ sunt aplicarea in spectacol a unei traditii romanesti veche de sute de ani. Este un moment magic si emotionant pus in scena de 3 zane , pe o muzica de Basm si colorat de costume impresionante. Ursitoarele vin negresit, acolo unde se sarbatoreste nasterea si pasesc misterioase fara sa le vada cineva. Mama si copilul asezati pe un scaun in mijlocul camerei asteapta sa primeasca descantecele si soarta care se va infaptui.
Vreau Ursitoare de botez, pentru botezul celui mic
In mitologia poporului roman se stie, ca dupa 3 zile de la nastere, ursitoarele vin la patutul pruncului si ii menesc destinul. Nu este copil in lumea asta la care sa nu fi venit ursitoarele sa ii meneasca destinul. Ursitoarele sunt fiinte magice de origine angelica, surori cu alte fiinte deosebite. Ursitoarele ca si ielele nu doresc sa fie vazute si nici auzite, dar uneori ele permit unor oameni sa le vada, sau in alte cazuri sunt luate prin surprindere. Batranii spun, ca tot ceea ce sortesc ursitoarele, se indeplineste. Ursitoarele vin noaptea, in camera copilului sau stau la fereastra. Unii spun ca ar veni in prima zi, altii in a treia zi, iar alte voci zic ca in prima saptamana de la nastere a copilului. Traditia spune, ca daca se pune o masa bogata, ai casa curata si primitoare, vor ursi de bine. In Moldova se pune paine, apa, faina, castron de pamant cu malai, grau, busuioc, zahar, sare, ulei, dulceata, mancare, creion, carte, bani. In Transilvania se pune apa, vin, rachiu, prajituri, seminte,ceapa, paine, colaci, bani, creion, carte etc.
Unde gasesc Ursitoare botez Bucuresti?
Se spune in traditia populara, ca dupa nastere, fiecare copil isi primeste destinul de la ursitoare. Ele sunt considerate a fi fiinte magice, surori cu ielele (pe care nimeni nu le-a vazut si prea putini dintre cei care le-au vazut au supravietuit!) Un lucru e sigur ca ceea ce sortesc ele, aproape intotdeauna se indeplineste asijderea. Oamenii mai spun ca sunt fie trei ursitoare, altii sapte, altii noua, unsprezece sau chiar doisprezece zane. Parintii copilului incearca sa mituiasca ursitoarele punand in camera masa bogata pe care se aseaza paine, apa, faina, busuioc, zahar, sare, ulei, dulceata, mancare, creion, carte, bani etc. Se mai zice ca ceea ce viseaza mama in noaptea ursitoarelor, este foarte important deoarece intotdeauna visul mamei se adevereste, prezicand cumva viitorul fatului. O sa ma intrebati ce mi-a venit acum sa va vorbesc de ursitoare, zane si alte bazaconii! Ei bine, am ajuns la concluzia ca taranul roman n-a fost deloc prost si ca multe din miturile si povestile sale sunt adanc ancorate in realitatea stiintei de azi.
Tot ce trebuie sa stii despre zane ursitoare botez
Ce sunt ursitoarele? Ursitoarele sunt fiinte desprinse din cartile de povesti, fapturi de basm ce traiesc in castele in nori. Cele trei ursitori poarta costume facute din praf de stele, rochiile lor impresionandu-i intotdeauna pe micuti. Zanele Ursitoare vin la petercerea de botez, petrecerea de turta si mot. A fost odata ca niciodata un regat indepartat, aflat la capatul pamantului.Un regat mare si prosper, regele era bun, inimos si isi iubea supusii, insa purta in suflet o adanca tristete. Sub zambetul sau cald se afla o durere ce il sfasia. Nu vorbim despre ursitoarele din basme ci despre cele moderne ce au pastrat doar putin din traditii dar isi fac aparitia ori de cate ori este nevoie de ele. Chiar daca nu sunt creaturi mitologice, ursitoarele despre care vorbim, reusesc sa creeze de fiecare data o atmosfera minunata de basm.
In folclorul romanesc exista teoria conform careia exista un taram secundar unde se afla zmei, zane, si toate elementele de poveste. Aici pot ajunge si oamenii simpli, dar care fac fapte eroice, ce doresc sa devina fiinte recunoscute pentru bunatatea lor. Aceste zane sunt recunoscute astfel pentru bunatatea lor, si pentru faptul ca vor ocroti copii, si ii vor apara de cele rele. Tocmai de aceea in zilele nostre se apeleaza la aceste Ursitoare de botez, pentru ca parintii si nasii sa se asigure, ca cei mici vor fi feriti de blesteme, si de alte elemente negative de acest gen, pe toata durata existentei acestuia. Tot legenda ne spune ca acestea erau trei surori fecioare, pe jumatate sfinte, nemuritoare, si zane ale destinului. Despre ele se mai crede ca hotarasc soarta celui mic, iar in primele zile de viata ale existentei acestuia, ii va fi harazita soarta.
In Banat, Moldova si Tara Romaneasca, la 3 zile dupa nasterea copilului, se intinde o masa mare cu mancaruri alese: paine, o gaina, vin si 3 banuti, asa numita cina a ursitoarelor existand credinta ca ele trebuie sa fie bine ospatate si platite pentru a fi multumite si a ursi o soarta buna copilului. La origine, in traditia tuturor popoarelor din intreaga lume, invocarea numelui conferea o zestre naturala eschatologica investind cu calitati arhetipale. Cufundarea in aghiasma reprezinta spalarea pacatului stramosesc si a pacatelor facute pana in momentul botezului. Cand copilul este scos din apa si infasat in panza alba, el reinvie increstinat in credinta ortodoxa.
Tag: Ursitoare Bucuresti forum Zane ursitoare botez Ursitoare de botez din Bucuresti